+36 34 586 888recepcio@hotelkiss.hu

Programok

Hotel Kiss**** Tata | Programok
Április

Szent György napi lovasünnep ló- és lovasáldással

A rendezvény fő célja, hogy felidézze, életre keltse eleink lovas hagyományait, a lóhoz fűződő sokrétű kapcsolatát, a lovaglás helyi, országos és európai tradícióit, valamint hogy összefogja a lovakkal, lovaglással foglalkozókat, illetve az ezek iránt érdeklődőket.

Az ünnepre minden évben Szent György napján kerül sor a tatai Öreg-tó partján.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Április
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Május

Tatai Patara - Török Kori Történelmi Fesztivál

A tatai várostrom a kor egy különleges fegyverének, a Patara első sikeres bevetésének magyarországi kísérletét idézi meg. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak számunkra. Valóságos időutazás! A „Tatai Patara 1597.” Török kori Történelmi Fesztivál évről-évre egyre különlegesebb programokkal vár bennünket. Belemerülhetünk a 16-17. század életének mindennapjaiba, kipróbálhatjuk magunkat a korabeli mesterségekben vagy az akkori ételek készítésében is. A kóstolók után borral, serbettel vagy hűs forrásvízzel olthatjuk szomjunkat. Múltidéző kiállítások, katonazenekari fesztivál, lovasbemutatók, török kávékóstoltatás és gyönyörű hastáncosok várnak bennünket.

A fesztiválra minden évben májusban kerül sor a Tatai vár környékén.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Május
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Június

Víz, Zene, Virág Fesztivál

Június utolsó hétvégéjén Tatán rendre százezrek gyűlnek össze és élvezik a térség és hazánk egyik legnagyobb összművészeti rendezvényét, a Víz, Zene, Virág Fesztivál programját. Öt nagy helyszínen – közte az Öreg-tó felszínén, vagy a tatai várban – zajlanak az események: koncertek, kiállítások, vásárok, gyermekprogramok, versenyek. A háromnapos forgatag csúcspontja a hagyományos szombat esti műrepülő show, majd az azt követő, több tucat lámpással kivilágított csónakot és hajót felvonultató vízi karnevál, illetve a tűzijáték.

A fesztiválra minden évben Júniusban kerül sor, a városban számos helyszínen.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Június
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Június

Tatai Sokadalom

A Tatai Sokadalom a magyar népi kultúra bemutatását és megőrzését szolgáló népművészeti fesztivál. Programkínálatában a közönség kedvencei mellett megjelennek új előadók is. Autentikus néptánc műsorokkal, népzenei koncertekkel, táncházakkal, könnyűzenei feldolgozásokkal és más művészeti ágak bemutatóival várják az ide látogatókat. A vásári hangulatot a kézműves mesterek a mai kor igényeihez igazított remekei színesítik. A gasztronómiai kínálat is hagyományainkat idézi.

A sokadalomra minden évben Júniusban kerül sor az Angolparkban.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Június
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Július

Neszmélyi Hídverő Napok

A rendezvénysorozatra minden évben Júliusban kerül sor Neszmélyen

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Július
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Július

Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál

Ki ne ismerné a „kocsi” szavunkat, mint egyik legfontosabb közlekedési eszközünk megnevezését? Azt viszont már kevesebben tudják, hogy a népszerű négykerekű gyökerei a Komárom-Esztergom megyei Kocs községébe nyúlnak vissza, ahol a Mátyás király korabeli bognároknak köszönhetően az addigi kényelmetlen szekérből megszületett a jobban rugózó, fordulékonyabb kocsiszekér, vagyis a kocsi kocsi. Ennek a XV. századbeli híres találmánynak és a kocsit készítő mestereknek állít emléket Kocs községe az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Kocsitoló Fesztivállal.

A fesztiválra minden évben Júniusban kerül sor Kocs községben

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Július
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Augusztus

Barokk Fesztivál

A rendezvény egyik alapvető célja Tata csodálatos természeti adottságait kihasználva, gyönyörű barokk épületekben, templomokban minél nagyobb közönségnek megmutatni művészeti kincseinket, értékeinket. A fesztivál több művészeti műfajban kínál színvonalas programokat az érdeklődő művészetbarátoknak: zene, képzőművészet, tánc, irodalom, színház. Kuriózumként tartjuk számon a barokk jelmezversenyt, valamint a záró barokk vacsorát. A fesztivállal egy időben kerül megrendezésre a „Schiffer Ervin Nemzetközi Zenei Mesterkurzus“, világhírű művésztanárok irányításával. A kurzuson résztvevő – a világ minden részéről érkező – fiatal muzsikusok aktív szereplői a barokk programoknak is.

A fesztivál minden évben Augusztusban kerül sor, helyszíne a Kuny Domokos Múzeum valamint a város barokk épületei és templomai.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Augusztus
Hotel Kiss**** Tata | Programok
Október

Öreg-tavi nagy halászat

A halas fesztivál fő attrakciója az országban egyedüliként itt látható látványhalászat, mely 400 méteres húzóhálós kerítéssel történik. Az egész napot betöltő halászat, a halválogatás, a halvásár lehetőséget ad, hogy megismerje a halászok nehéz fizikai munkáját, annak minden szépségével együtt. Az ország egészét átfogó halétel-bemutató és -vásár egyedülállóan széles keresztmetszetét adja a különböző halételeknek. A rendezvény keretében kulturális programok is zajlanak zenekarok, hagyományőrző néptáncegyüttesek közreműködésével. Jó alkalom ez arra, hogy a természet és a finom ételek iránt érdeklődők egy kellemes és élményekben gazdag hétvégét töltsenek el Tatán.

A halászatra minden évben Októberben kerül sor a Tatai tó környékén.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
Október
Hotel Kiss**** Tata | Programok
November

Tatai Vadlúd Sokadalom

A vadludak vonulása az őszi-téli időszak olyan nemzetközi hírű és különleges eseménye, amely mágnesként vonzza a hazai és külföldi természetkedvelőket, madárbarátokat, madarászokat. Az egész napos program során mindenkinek lehetősége nyílik teleszkópos madármegfigyelésre, mellyel szinte testközelből láthatók ezek az egyébként félénk madarak. A madárgyűrűzési bemutató mellett előadásokkal, kiadványokkal, élőállatos bemutatókkal, természetvédelmi és környezetvédelmi tanácsadással, természetjáró és ökoturisztikai túraajánlatokkal, csillagászati programokkal, játszóházzal várunk minden kedves érdeklődőt. Az ingyenes rendezvény akadálymentesített területen utcai öltözékben élvezhető.

A sokadalomra minden évben novemberben kerül sor a Tatai tónál.

Bővebben…

Hotel Kiss**** Tata
November